Friday, January 3, 2014

Paleo Day 3- Kucar Kacir

Hari ni rasa tak best sikit. Malam tadi lepas dinner perut bloating. Aku dah dekat seminggu kot takde proper bowel movement (BM). So, aku amik 45ml lactulose. Kesannya, stomach cramp. BM takde jugak.

Pagi ni makan probiotics. Sampai ofis lambat hasil tidur yang tak berapa nak lena kerana sakit perut. Kol 7.30 baru bangun. Kol 8.15 baru sampai ofis. Nasib baik bos tak sampai lagi. Pegi toilet, diarrhea as usual. Tak banyak pun. Bloating stil tak turun eventhough malam tadi bangun pergi toilet 2-3 kali.

Bila bos masuk, setelkan preparation meeting dia dgn CEO dulu. Lepas update blog, baca plak e-mail yg menyakitkan mental. Research sikit sebelum reply, tak jumpa2 maklumat yg dicari. Fikiran still terganggu sebab perut aku ni dah mula buat gurgling noise. Keep on sipping warm water. Going to the toilet every hour. Small quantity of discharge.

Apetite aku unaffected. Lunch hari ni nasi ayam. Sedap. I load on greens, salad timun. Nasi sikit je.

After lunch Stress fikir coz now dok pk meeting kol 2.30. Pastu, witness statement utk kes kat Industrial Court pun tak setel lagi. Adoi...

In short, hari yang tak berapa best. I hope the condition will improve. If not, esok nak pegi klinik mintak surat referral ke specialist.

Update later

No comments:

Expectations

Is it wrong to have high expectation? Expecting someone else to be fair to you. Expecting others to treat you as you treat them. I learned...