Thursday, March 22, 2012

Cerita Kereta Baru Aku Pulak

Belum dapat lagi k. Apa2 pun, kita kena tau dulu kita nak kereta camne. Since bilangan kereta family aku da sama byk ngn bilangan ahli keluarga aku, aku rasa, takde point la nak beli kereta besar2 kan. Nak pegi mana2 bawak la kereta masing2. Hahaah...

Basically, aku tak perlu kereta besar. Nak2 lagi aku takde family sendiri. Orang single macam aku, rasanya lebih menarik pki kereta kecik yg seksi, classy and sporty. Bukan nak pegi mana pun, ofis, court and balik kampung. Maybe sekali sekala, pergi bercuti ke Cameron. (Rindu plak nak g Cameron)

Cukup mengarut, mari kembli ke alam impian. For some undetermined reason, aku aim Audi. Option yang aku bg kat diri aku pun tak byk actually.  Aku nak kereta 2 pintu sebabnya, family aku takde kereta 2 pintu buat masa ni. Tapi, kalau dapat yg 4 pintu pun aku banyak2 syukur pada Tuhan. So my options are either Mercedes, Beemer or Audi. My top choice for the time being is Audi, nombor 2 BMW then Merc.

Kat bawah ni antara model2 yg menarik ati dan otak aku skang ni. Hendaknya, dapat la aku one of these cars soon. InsyaAllah...

AUDI TT - Google Image
A5 Coupe- Google Image

Honda Insight vs Jazz Hybrid (My Dad lwn My Mom)

Cerita ni macam da dekat2 nak basi la coz berlaku Ahad lepas. Setelah sekian lama, atas desakan anak2 (kecuali aku. tak main la desak2 ni) juga isteri, ayah aku akhirnya telah membeli Honda Insight!

Honda Insight - from Google Image

Hybrid. Pendapat aku: Menarik. Since its environmentally friendly. jimat minyak and bentuk dia yang unik, aku mmg sokong la ngan decision ayah aku ni.

Masa kat showroom aritu, mak aku berkenan dengan Jazz Hybrid. Kaler dia mmg comel la kan. Tp, masalahnya, kereta comel boleh la mak aku bawak. Ayah aku yg handsome lagi macho tu, takkan nak dia bawak kereta comel plak kan? Hehehe...

Jazz Hybrid - Google Image
Kereta dijangka siap untuk dibawa balik ujung bulan ni dgn nombor plet starting  WW*. Tak sabar nak test drive!

Gratitude List No. 3

Malaysian just had a long weekend last week. 3 days off from work meaning a lot of time on my hand. Had a whole day to my self on Friday. Cl...