Monday, October 22, 2012

Obses dengan kahwin

Sorang kawan aku share gambar ni kat FB tadi.


Sangat konfius dengan public announcement ni and aku sangat2 rimas dengan orang yang sibuk tanya pasal kawin and orang yg sgt risau dorang tak kawin2. 

Aku mengaku, aku dulu sibuk fikir pasal kahwin. Masa tu aku ada bf la. We talk about marriage etc. Masa tu umur aku around 25 kot. Tp, jodoh tak sampai. So, fasa aku obses dengan perkahwinan dah berlalu. Dalam kepala aku, kalau ada jodoh, tak kemana. Byk lagi benda lain yang aku nak fikir selain pasal kahwin.

Sekarang fasa aku fobia dengan alam perkahwinan. Pasangan tak setia, pasangan tak pandai jaga kewangan family, pasangan yang agresif and tak sensetif. Takot woo...

Aku penah bincang benda ni ngn sorang kenalan. Dia dah berumur sket, dah bercerai. Dia kata, kalau kita tak cuba, kita tak tau. Dia kata, pengalaman orang lain mungkin tak sama dgn pengalaman kita.

Betul juga kata dia tu kan. Tapi aku ni degil sgt. Bila melihatkan life orang lain yg dekat ngn aku sengsara merana, buat aku fobia betul. Post kat FB macam bahagia sgt, sambut anniv la, shopping sama2, dating, dalam hati pasangan masing2, menyimpan sejuta rahsia. Yang pahit ditelan senyap.

Tapi ada gak yg tak tau malu, bercerita kat FB. Gaduh ngn bini nak bgtau satu dunia. Taktau la naper orang2 cmni ada FB. Biuat malu family je.

Ok la. Dah byk merepek arini. Sambung esok pulak. Nak balik baca kes untuk meeting esok. Ades...






YouCam Fun Piccas!

Mood gediks. Tak tau nape. Padahal byk je benda kena baca. Blog pun tak berupdate. So, kita letak gambar je la dulu. Tgk sat lagi mood menulis dtg tak. Macam ada byk je nak share, tp semua nyer berunsur negetif. So, kita tangguh je la dulu smp ilham yg lebih positif dtg.

Nampak eyebag tu? Muka tak cukup tido ni

Muka skema tak hengat

Sebelum kuar umah, posing dulu dpn laptop. 

Muka penat. Lipstik pun lupa pakai

Friday casual day. Ari malas pakai eyeliner

Bad hair day. Sesapa yg kata tu sexy, dia tak tgk rmbut tu live aritu, Messy n kusut!

Esoknya, jadi skema

Muka org konon2 diet

Kehilangan getah rambut, so kena sanggul

Taktau nape lighting arini bright sgt.
Almost everyday aku masuk ofis aku akan amik gambar dulu. Motif? Takde motif, probably I'm just full of myself. Obses ngn muka sendiri.

Thursday, October 11, 2012

My younger days

I just feel like taking a bit of inventory of my life. I am handling so much right now so I feel the need to evaluate my life for the past 28 years.

I was quiet and shy as a child. I keep to myself most of the time. I spend a lot of time with my family, my sisters. I am the serious one, the discipline one, the obedient daughter. My dad send me to TaeKwanDo class when I was 6. I received my junior black belt when I was 12. I was always on top of my class. It is a MUST that I go up the stage every year to receive some kind of acknowledgment or reward for my hard work.

I enjoyed day dreaming so much when I was a child. I spent a lot of time listening to the radio, singing and pretending that I am britney spears or christina aguilera or just my being my own self singing with famous boy bands and celebrities.

I enjoyed collecting stamps and imagining I am travelling to all those wonderful countries that made all those beautiful stamps. I enjoyed making scrapbooks. Collecting recipes and all kind of interesting information. I played netball. i'm not really good at it but I can play as center or wing attack.

I never really dream of becoming a lawyer. I always wants to be well known, respected and adored by people around me.

I am always proud when my parents are proud of me. My hard work pays off when my parents smiled proudly at me when I went up the stage to collect my award. I think the last time my parents was really proud at me was when I was called to the Bar as the Advocate and Solicitor of the High Court of Malaya. That was nearly 4 years ago.

I want to make them proud of me again. Soon.


Gratitude List No. 18

Had a nice weekend with my other half. I had been planning to meet him and the Universe just give me exactly what I want. I am so grateful f...