Monday, March 21, 2011

Hampir2 Menjadi Saksi Kes Pukul

Tadi, kuar minum dengan "old fren". He is old yet he is my fren. Aku bab2 berkawan ni mmg tak penah memilih. Tua, muda, kerepot, seksi, semua ada.. Ok2 da merapu.

Berbalik pada tajuk entry. Otw balik dr minum mlm ng kawan aku tu, aku lalu satu jalan kecik kat kwsn tempat tinggal aku ni. Actually, jalan tu besar, tp sbb contruction etc, dorg tutup satu lorong ngn kun2 plastik. Kat dpn kereta aku, ada satu teksi. Then, teksi tu berenti. Aku pun relax je la tgu dlm kereta. Biasa la, teksi turunkan penumpang. 

Alih2 aku dgr driver teksi ni jerit2, marah2 penumpang dia yg dah pun keluar dr teksi n berdiri kat tepi jalan. Dah sudah...Apa plak ni? dah la aku sesorg dlm kereta. Sekali driver tu jalan pergi ke kereta aku. Aku ngn belagak beraninya tanya dia, apa masalahnyer bos? Dia citer ngn suara yg jelas sekali dia nga marah giler.

Basically, penumpang dia taknak byr harga ikut meter. Aku tatau nak reply apa sbb mamat ni nga marah giler and aku pun da cuak sikit. Then driver yg nga marah ni ckp lagi kat aku, "Saya nak pergi pukul mereka, awak jangan marah ye." I was like, shit! Jangan pukul, jangan pukul! Aku ngn berani nya cepat2 keluar dari kereta. Aku cuba slow talk ngn penumpang tu, 2 Iranian kot, a couple.

Aku ckp kat dorg, Just pay him la. He said, I dont care about the money but its not fair to us! We took the cab from Mont Kiara to here and we normally pay 3 ringgit. Now he is charging us 6.90. I already paid him 5 ringgit. Masa mamat ni nga explain kat aku, driver ni dah hayun2 iron rod. Jerit2, its past midnite so the charge is double. etc... kalau tak nak setel, jom pg balai polis. Mamat Iranian ni pun telefon polis. By the time aku berdiri kat citu, guard2 around the area sampai and tenangkan keadaan. Aku suruh guard tu buka sekatan kat tepi2 jalan and kasi aku lalu sbb driver tu refused alihkan teksi dia. Dia kata nak tgu polis dtg baru dia alihkan coz if dia alihkan nnt meter dia jalan n he loss his evidence.

Guard2 ni pun buka jalan utk aku n aku cpt2 drive balik umah. Phew... sib baik driver tu tak libas mamat Iran tu ngn batang besi tadi. Kalo tak, sesia je aku kena spend satu mlm kat balai bagi keterangan.

Wednesday, March 16, 2011

Game Paling Aku Suka

Mental block. Penat sgt sgt. Tak sabar nak tunggu weekend. If only I have game The Sims. Mesti best.

Aku plg suka game ni. Aku boleh hadap without food or drinks. Dulu la. Zaman blajar dulu aku mmg gila main game ni. Hurm... Rasa cam nak main game ni balik la.

from Google image
Ok la. gtg. nnt aku update lagi...

Tuesday, March 15, 2011

Updates Yang Panas!

Updates yang panas sepanas ati aku. hahahah...

Dari pagi sampai ke mlm non-stop! sakit jiwa raga...owh tidak! Aku dah terkomplen. No no... Not gud Farina.

Baiklah...let me update u on me. M comot today. Bgn lambat, tak sempat make-up. Sgt serabai. Tenaga pun tak optimum. Bukti?
Muka dah mcm org sakit otak pun ada. hahahah!

Ni gambar2 terbaru projek aku. Haih..Siap je projek ni, aku nak cuti seminggu! Tak kira!

Carpenter nga pasang wall to wall cabinet

Archway...Tgk tu carpet tak match! 
The tv cabinet. Esok, tv sampai. 
Tu je la kot yg aku dapat update arini.Harap projek aku ni dpt diselesaikan dengan sempurna sebelum bulan ni berakhir.

Monday, March 14, 2011

Short & Sweet

Tajuk entry bukan merujuk kepada rupa bentuk fizikal aku k walaupun aku tak nafikan, sumtime aku ni sweet gak.. hahahah....... Ayat2 membangga diri ni aku belajar from follower no.65. Plz blame him! M innocent :p

Kalo korang perasan, aku yakin ada yg mmg perasan la sbb dah ada yg bertanya, entry aku skang makin lama makin pendek. Kenapa eyh?

Sesungguhnya, otak aku dah takleh nak proses perkataan byk sgt. Pastu tenaga utk menulis blog pun da berkurangan. Citer best byk, gambar best plak takde nak share...

Selari ngn tajuk entry ni, aku nak citer pasal satu teater yg aku nk tgk. Lat Kampung boy the Musical. Kenapa aku kata selari ngn tajuk entry ni... Lat alwes digambarkan oleh pelukisnya sbg seorang budak yg short n sweet! Berbalik pada citer td. Sape yg tak kenal ngn Lat mmg bukan org Malaysia la aku rasa. Kartun dia ni jadi bahan rujukan kat universiti luar negara tau. Aku juga ingat bahawa Lat penah dtg sekolah aku Seri Kampar tu utk perasmian sumthing2.. tak ingat event apa yg aku ingat dia nyer tandatangan je.. hahahah...

Ada sesapa nak teankan aku pg tgk teater ni tak???

Babysitting

Semlm kena babysit Ahmad Rayyan Haqimie... Weeeeeeeee! Praktis nak jadi mummy :p heheheh...ayat nak kontrovesi jek!

budak lelaki mmg buas ek? apa motif dia pnjat walker tu mcm tu pun aku tatau la
rasuah susu...3 botol aku kasi. nak suruh dia tido punya pasal.hahahah...
help!!! ibu.... 
berjaya menidurkan raksasa kecil ni akhirnya
ceh! tido 30 min je. then da bgn.
muka budak nakal yg aku plg syg sekali!!!

Penat gilos jaga budak kecik ni. Sengal2 badan ni dibuatnya...Nasib baik dia tak meragam carik mak dia. Maybe sbb mmg da biasa sgt tgk muka aku, jadi dia pun tak bpe heran la  bila mak ngn ayah dia takde...

p/s: thanks sbb tak poopoo ye Rayyan :P i luv u...

Wednesday, March 9, 2011

Aneroksia

Again, tajuk diilhamkan oleh Follower no. 65. Dia suggest tajuk ni ari isnin lagi rasanya. Since tahap sibuk aku mengalahkan Presiden Obama, mlm ni baru aku dpt tulis sikit2 apa yg aku tau pasal aneroksia ni.

Aku tak penah plak terpk nak research pasal aneroksia ni. So, aku nyer basic idea dtg dari majalah n rancangan yg aku penah tgk kat tv. Sblm tulis entry ni,aku google la sket pasal penyakit ni. Gambar2 dia sgt menakutkan. So, aku taknak la share ngn korang gambar2 tak best tersebut. If korang nak tgk gak, sila google sendiri.

Mula2 aku ingatkan, aneroksia ni penyakit baru. Penyakit supermodel. Ye la. Org dulu2 kan suka pompuan yg badan curvy and voluptuous. Org skang je yg nak badan kurus mcm papan. Nak pki baju size XXXS la, skinny jeans la, mikro skirt la etc etc.. Rupa2 nya kes pertama pasal aneroksia ni direkodkan pada tahun 1886.
from Google image

Perkataan aneroksia ni dtg dr Greek yg membawa maksud, kurang nafsu mkn. Aneroksia bukan berlaku pada org perempuan je tau. Org lelaki pun ada yg kena aneroksia gak. Bagi aku la, penyakit ni penyakit mental. Org yg mengalami aneroksia ni biasa ni mempunyai tanggapan yg pelik terhadap diri sendiri. Dia rasa dan nampak diri dia gemuk walhal saiz badan dia ok je. Jadi, org yg sentiasa rasa diri dia ni gemuk akan tahan diri dia dari mkn dan dengan sengaja mengebulurkan (ada ke perkataan ni?) diri sendiri.

Aneroksia ni mcm penyakit2 dunia yg lain, ada penawar dia. Jadi, if ada reader kat cni yg ada masalah ni, sila la pergi jumpa doktor sebelum korang tinggal rangka je.  Scarry woh...Amalkan pemakanan sihat dan sentiasa bersenam. Selamat beramal...

Gratitude List No. 3

Malaysian just had a long weekend last week. 3 days off from work meaning a lot of time on my hand. Had a whole day to my self on Friday. Cl...