Monday, January 26, 2015

Sindrom Hujung Bulan

Rasa macam nak pergi jalan2... *sobs

Sindrom hujung bulan. Bila purse kian menipis, nafsu berbelanja tak ikut sama, hati meronta2 (amboih! puitis, phui phui!)

Hari Isnin. Mood kerja dah abis dibakar pagi tadi. Habiskan e-mail2 semua dah send. Tunggu respond pulak. Kepayahan kerja company global, agen  merata dunia ialah different time zone. Kita dah Isnin, yg kat US still nga happy happy on a Sunday. So, waiting and waiting and waiting...

Berbalik kepada craving aku arini nak pergi berjalan, aku asik dok teringat nak g Tioman. To me, it is the best island in Malaysia. Small, ada duty free, clean beach, blue water, a slice of heaven in Malaysia indeed.


Aritu ada plan ngn sisters and housemate ank g tioman. Tapi tu la, plan nak g reramai ni perlukan planning. Aku bab plan memang fail melainkan aku plan utk diri sendiri. Bila involve org lain, banyak benda nak kena maik kira. Leceh!

Nak pergi Tioman sendiri, memang tak la. Banyak kes Tioman ni. Tourist kena rape and kill la. Tourist hilang masa jungle trekking la. Scary k. Takpe la. Hari ni kita berangan dulu. Tahun ni adalah tahum world tour. Banyak tempat nak pergi tapi paling nak pergi, honestly, pergi buat Umrah.

Semoga diri yang hina ini dipanggil untuk m enjadi tetamu Allah dirumahNya insyaAllah.

No comments:

Expectations

Is it wrong to have high expectation? Expecting someone else to be fair to you. Expecting others to treat you as you treat them. I learned...