Tuesday, November 25, 2014

Pisang Goreng Cheese

Last week news feed kat FB dipenuhi post Pisang Goreng Cheese. Makanan yang viral kat fb memang agak senang mempengaruhi aku okeyh.

So, last weekend lepas jumpa mak and ayah dekat Tg. Malim, adik aku Wah bawak la aku pergi cari goreng pisang cheese dekat dengan area rumah dia, Sri Gombak. Aku pun beratur la. Adik aku kata kat sana sedap sangat.


Setengah jam okeh aku beratur. Orang dok beli 3-6 bungkus sekali. 1 bungkus 5 ringgit. Ada la dalam 10-12 ketul kot dalam bekas tu. Resepi dia sempoi giler. Pisang yang dah digoreng tu, panas2 dia simbah dengan susu pekat manis kemudia ditabur dengan serbuk coklat kemudian cheese yg diparut plak ditaburkan atas tu. Memang berbaloi la bagi aku harga RM5 dengan kuantiti bahan-bahan yang dia pakai.

Walau bagaimanapun, aku tak berapa sure kenapa benda ni boleh viral. Bagi aku takde la sedap sangat. Maybe sebab aku bukan penggemar cheese kot. Entah lah.

Maybe tempat yg aku pergi beli tu tak sedap sangat ke? Alasan nak pergi try kat tempat lain plak. Eheheh...

No comments:

Expectations

Is it wrong to have high expectation? Expecting someone else to be fair to you. Expecting others to treat you as you treat them. I learned...