Tuesday, November 25, 2014

Gym Addiction

Rasanya this is the 3rd week aku mula workout di gym office. After almost 6 bulan tak ke gym gara-gara takut injured, so now I'm back. Biasa aku akan spend 20-45mins jer kat gym. Lama-lama sangat nanti bosan. Objektif pergi gym, untuk mendapatkan hormon happy. Boleh? Berat aku takde la naik banyak sangat after all the operations. Cumanya, kat bahagian abdomen ni cam weird shape sket. 4 kali surgery kot...aku pun tak reti nak describe camne shape abdomen aku ni. Yang pastinya, memang dah tak normal. Hopefully dengan workout, boleh normalkan balik shape dia. Only recently jer aku baru berani buat sit up sikit... If aku ganas sangat, memang akan rasa slight pain dekat scar especially the most recent colostomy scar tu.

Let's not talk about pain anymore. The weird thing about me kan, aku sangat malas nak berlari dekat public park. Housemate ajak ke stadium Kajang. Aku peri sekali je. Kat stadium kajang tu ada race track. Memang untuk orang berlari la kan. Aku lari satu round je kot then jalan lagi satu round pastu aku dok main2 some exercise equipment/tools around the place.

Last weekend aku bawak housemates aku pergi Tasik Cempaka dekat Bangi. Again, aku berjalan je. Tapi bila dekat gym, aku boleh je lari atas treadmill tu. Takde masalah pun. Tapi nape tah bila sampai open public area aku jadi segan and malas sangat.

Anyway, hasil pergi ke gym masih belum nampak kot. Aku timbang cam sama jer berat aku. Hari ni cuti dari gym sebab baju seluar semua aku basuh malam tadi. So perhaps, akan buat some light exercise jer kat umah petang nanti. My definition of light exercise is 30 jumping jacks, 30 squats, floor exercise including planks. Tu yang paling seksa la aku rasa. Planks. Not sure if I got it right or not.

Apa pun, hopefully aku boleh keep the momentum and try to get my ideal weight with just a bit of sexy muscle on my tummy area. Good luck and all the best to me!

No comments:

Expectations

Is it wrong to have high expectation? Expecting someone else to be fair to you. Expecting others to treat you as you treat them. I learned...