Monday, February 28, 2011

Last Day of February & Hidup Berumahtangga

Harmoine Granger versi Melayu without Magical Wand
Tatau nak letak gambar apa, so upload la gambar apa yg ada dlm fon ni.

Berbalik pada tajuk entry. Aku tak rasa macam February ni adalah satu bulan. Rasa mcm baru last week aku balik kampung sambut CNY. Now, kejap giler dah abis bulan 2.. Tapi kan, dalam bulan yg pendek ni aku berjaya published banyak gak entry..huhu..kagum ngn diri sendiri kejap. Entry merapu, boleh la. Bulan depan tak tau la. Harap makin byk la coz ada 31 hari kan? Just wait n see la k.

Hari ni masa terluang tak banyak. Tapi idea bertimbun. Sebelum otak aku explode, better aku kuarkan sikit letak dlm blog ni ye tak.

Aku juz nak luahkan sikit pendapat aku pasal idup berumahtangga. FYI, aku ni belum kahwin lg. Bertunang pun belum. Kalau tiada bantahan dari mak aku yg sgt authoritative tu, aku tamau bertunang. Plz...Walaupun begitu,  aku ni dah direservekan kepada dia yg dah ditentukan oleh Tuhan untukku. heheheh...

Bila tgk kawan2 lain kahwin, mcm best je. Mcm simple giler n kejap giler dorg decide utk kahwin. Bila tgk org terdekat punya keadaan plak, mcm scarry je. Dulu kononnya janji Onak duri, lautan api yg before kahwin kata nak redah sama tu, tinggal janji je... I know tak baik takut pada benda2 lain selain Tuhan, tp sumtimes aku rasa idup berumahtangga ni is not as easy and its not as sweet as kita bayangkan. Apa yg aku rasa tak penting. Yg penting apa yg aku percaya. Aku percaya pada kuasa Tuhan.

Aku cuma boleh doa supaya pasangan yg ditentukan untuk aku nnt adalah seorang yang penyabar and soft spoken. Tak ringan tangan tapi ringan tulang. Plg penting, dia mesti memahami dan tau toleransi. Dia ketua keluarga jadi dia kena pandai memimpin serta adil. InsyaAllah...

Nota:
Nak g Midveli cari tv

2 comments:

NURBAITI KAMARUZAMAN said...

yayy..!! bole gi rumah u next month sbb da ada tv.. jgn lupa langgan ASTRO k.. tenkiu!

Fairyfarina said...

kak, its for my library k. not for me. I takde masa nak tgk tv. Nk tgk diri sendiri kt cermin pun kekadang tak sempat tau...hahhaha

Gratitude List No. 18

Had a nice weekend with my other half. I had been planning to meet him and the Universe just give me exactly what I want. I am so grateful f...