Wednesday, February 2, 2011

Berpantang : No more Sweets & Oily Food for ME :(

Aku baru balik dari  melawat doktor near umah Atok aku kat Tg. Tualang, Perak. Kata orang -orang, klinik ni sgt popular. Manusia dr segenap pelusok Malaysia dtg jumpa doktor ni. Well, ni first time aku jumpa dia. To me, dia ni la doktor paling rock n roll aku penah jumpa.
from Google

Memula dia akan tanya, korang sakit apa then dia akan buka buku rujukan dia and bg sikit penerangan ringkas pasal penyakit kita. Siap tunjuk gambar lagi k. So, aku dpt short lecture pasal penyakit aku td. Apa penyakit aku, biar la rahsia.... Tak serius pun. Penyakit dunia. InsyaAllah akan sembuh in no time!
from Google

Neway, doktor tu kata, if aku nak cepat sembuh, kena pantang. Takleh mkn manis-manis and no more oily food. Hurm...Oily food tu ok la kot. Tp manis?? Aku ni pemilik sweet tooth yg tegar kot. Baru je tgh ari tadi, aku pg mencekik banana split and iced mocha caffe kat Secret Recipe dengan Si Baiti. Guess that will be my last sweet indulgence la kot.   

from Google
Adoi... Takpe la... For the next 4 months, kita kurangkan manis dlm minuman kita tambahkan gula dlm senyuman. Btol ke apa yg aku tulis ni?? From now onwards I will have Subway for lunch n less sugar in my coffee and no more cakes or ice cream. Boleh ke aku survive without my staple food?? Cukup 4 bulan, bukan saja penyakit aku sembuh, confirm bdn aku makin slim! Bagus kan? Its like killing 2 birds with one stone. Adoi...merepek lagi.

Nota:

1. He said he misses me :P
2. Semoga dia selamat smp :)


3 comments:

Miss F said...

are u sure no manis2?? jarang doc tu suruh pantang okay..

btw, esok yuz nak bake red velvet dgn carrot cake with cream cheese frosting.. muahahhaa

Fairyfarina said...

yup. that what he said. siap kata no aiskrim n chocolate. burger and pizza. huhu~

NURBAITI KAMARUZAMAN said...

YUS - since along awk tak bole mkn sumer tu, y not antar sikit kt umah akak.. i'm free from any pantang larang.. heheh~

FAIRY - penyakit apakah..?? ce citer.. ce citer..

Expectations

Is it wrong to have high expectation? Expecting someone else to be fair to you. Expecting others to treat you as you treat them. I learned...