Cerita Seliper Buruk & Handphone Pink

from Google again
Adik aku yg comel si Pinklady kehilangan handfon pink yang aku hadiahkan masa dia graduate  dan kasut dia masa solat kat masjid Tapah Sabtu lepas. Kwn aku yg handsome lagi bergaya kehilangan seliper buruk dia kat masjid. Kawan aku lg sorg, hilang jam kat surau. Aku yakin kes-kes cmni sgt biasa kita dengar. 

Persoalan aku ialah, kenapa la pencuri ni sanggup mencuri kat masjid? Kalau kes kehilangan seliper buruk tu, aku bleh terima lagi la. Maybe dia ingat tu seliper dia n dia tersilap sarung. Ni kes yg sanggup geledah beg n curi handpon and purse ni yg buat aku hangin satu badan.

from Mr. Google

Kalau aku boleh ubah la Kanun Keseksaan Malaysia kan, aku akan buat peruntukan baru untuk pencuri yg ditangkap mencuri kat tempat2 ibadat cmni. Harsher punishment for them! Sebat 3 kali dan penjara 3 tahun. Even if dorang mencuri seliper buruk je, hukuman sama dikenakan. Aku tak kira! *emosi sekejap*

Nota:


1. Hari masak-masak
2. 6 months

Comments

Lelaki Ini said…
betul2!
setuju dgn kamo!!!sho
Fairyfarina said…
@Lelaki ini: penah kena ek? huhu... geram kan?
potong jari teros kak..
i pun nyaris2 jd mangsa ms kt surau Jusco Ipoh last month..
tp, minah Arab tu salah budget ms kot..
kalo tidak, mmg lesap la sumer brg yg x bape nak berharga dlm beg i.. uhuks~

Popular Posts