Friday, August 1, 2014

Moments Raya 2014 dan Salam Kosong-Kosong

First of, today hari raya ke-5. So, masih boleh ucap selamat hari raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin pada semua...

Tahun ni ada salam baru. Namanya salam kosong-kosong. Mungkin bersempena dengan World Cup yag baru abis ni diorang came up with salam kosong-kosong. Aku paham apa maksud salam kosong-kosong tapi aku just rasa salam ni tak sesuai diucapkan waktu raya. Unsur-unsur Islam dan kemelayuan dah takde bila kita pakai salam kosong-kosong ni.

Gila old skool aku ni kan? Aku bukan old skool k. Aku semua ok je. Change is good tapi if it is not broken, no need to fix it la. What is wrong with maaf zahir batin? Its perfect!

Raya tahun ni lebih kurang sama jer macam tahun-tahun lepas. Cuma yang lainnya, aku tahun ni jadi anak tunggal. Adik 2 orang dah kahwin so banyak spend time ngan family dorang, kemudia yang bongsu pulak beraya kat London dengan kawan2 jadinya tinggal la aku dengan my parents. Amazingly raya kali ni punya sesi memasak tak haru biru sangat. Semua dapat disiapkan on time walaupun yang ada kat umah time tu hanya aku, mak and ayah and sometimes Yus yang busy menyiapkan order biskut raya kat kedai.

Apa pun aku bersyukur sangat sebab diberi peluang berhari raya tahun ni. Ok lah. Takde idea nak tulis apa lagi..Enjoy the pictures, moments raya 2014
.





No comments:

Gratitude List No. 18

Had a nice weekend with my other half. I had been planning to meet him and the Universe just give me exactly what I want. I am so grateful f...