Posto Remix!!!

Aku memang tak paham dengan diri sendiri la...

Time kerja bersusun-susun, time-time tu la idea nak diblogkan melimpah-limpah. Kalau tak, aku sibuk main candy crush la, baca status updates manusia2 kat FB lah, menyumpah orang2 bodoh yg  bg komen bangang kat FB la etc etc.. Aku tau, korang pun cam aku gak kan... Nak lagi time2 PRU aritu...

First order of business. PRU 13

Ok, topik dah basi... bukan setakat basi, dah bau bangkai dah pun (if topik tu makanan la kan). Anyhow, aku nak komen sikit je. Aku dah agak dah keputusan PRU tu. Walaupun keputusan dah dijangkakan, aku tetap dissapointed. Aku lagi dissapointed dgn kawan2 FB yang dok share info tanpa usul periksa kemudian dgn yakin endorse semua info2 bodoh tersebut. Cukup utk topik basi ni...

Topik yg hampir basi. Jerebu & Lahad Datu

Aku rasa aku pernah redah jerebu lagi teruk dari ni dulu. Jerebu yg bukan setakat asap je yg sampai ke M'sia, dengan debu2 sekali terbang masuk Malaysia. Tu dah kira pencerobohan oleh Indonesia kan? Patutnya time tu kita anta polis pergi negotiate dengan Indon tapi Malaysia kan baik hati, kita tak anta polis, kita anta Bomba pergi padamkan kebakaran.. Baik giler Malaysia ni kan...

Topik last but paling best. Kuah Jenhan

from google search

Siapa dia ni? Sila google sendiri ye. This handsome comedian is a funny guy. Ayat ni aku dapat masa baca The Sun aritu. The problem of stating the obvious. Aku gelak sampai nak nangis baca artikel tu. Ada orang tu, baca artikel tu siap maki2 lagi sebab marah. Alasan, dia mmg Mr. Always Stating The Obvious.

Dah lari topik nampaknya. A few weeks ago, aku pergi tgk show mamat ni. Like This Like Dad. Best giler coz aku ketawa tak hengat punya, this is my first comedy nite ever and aku nangis at the end of the show and LOL again and again.... Aku rasa apa yg membuatkan aku suka dgn lawak Kuah Jenhan ni ialah, 1. Lawak dia Lawak Bijak + Lawak Bodoh. He is not scared to make fun of himself. Cerita dia macam betul. Cerita pasal ayah dia, adik dia and his pet rock.. So, tadi coz bosan tatau buat apa aku google la this guy and came across dia punya blog. http://blog.kuahjenhan.com/ Cari kucing dia Ninja. Muka garang but soo cute!


Comments

Popular Posts